Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Grekisk polis: ”Nytt fall av barnhandel”

Publicerad 2013-10-25

Paret har haft hand om Maria sedan hon var mycket liten.

Grekisk polis har gripit ytterligare ett par – misstänkt för att ha köpt ett barn.

Enligt uppgift ska det röra sig om en åtta månader gammal romsk flicka.

I förra veckan hittades "Maria" av grekisk polis i ett läger norr om Aten – något som skapade rubriker över hela världen.

Flickan omhändertogs eftersom polisen fattade misstankar om att paret som sade sig vara hennes föräldrar inte alls var det.

Nytt fall – par gripet

Ett DNA-test visade senare att "Maria" inte var deras biologiska dotter och paret sitter nu häktat misstänkt för att ha köpt den fem eller sex år gamla flickan.

I går uppgavs att hennes biologiska föräldrar kan ha hittats efter att sonen till ett bulgariskt par trätt fram och berättat att "Maria" är hans syster.

Nu kan ytterligare ett fall av eventuell människohandel ha uppdagats.

Grekisk polis uppgav i dag att man i onsdags grep ett grekiskt par misstänkta för att ha köpt en åtta månader gammal romsk flicka.

Ska ha betalat 35 000

Polisen uppger att paret, en 53-årig man och en 48-årig kvinna, tros ha betalat den verkliga mamman drygt 35 000 svenska kronor för att få den då bara några veckor gamla flickan i mars, rapporterar bland andra nyhetsbyråerna AFP och AP.

"Bebisen har varit med dem sedan dess samtidigt som de försökt hitta vägar att få till stånd en laglig adoption", skriver polisen i ett pressmeddelande enligt Reuters.

Privat adoption är legalt i Grekland, så länge pengar inte är inblandat.

Under torsdagen kom Grekland och Bulgarien överens om att kraftsamla mot problemet med barnhandel mellan länderna, skriver Reuters.