Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Amanda, Rasmus

”De skulle stoppa SVT och TV4”

Gunnar betalade över 100 000 till Impulskollen

Publicerad 2024-10-23 20.38

När Impulskollen hotade med att han skulle komma på tv-nyheterna betalade Gunnar över 100 000 kronor.

Pengarna skulle in direkt.

– Jag var rädd och i chock. Och Impulskollen sa ju att de stoppade de här stora, SVT och TV4 och Flashback och sånt där.

Gunnar, som egentligen heter något annat, är en man i övre medelåldern som stämde träff med en 14-åring som han skulle förgripa sig sexuellt på.

Men i stället blev han konfronterad av av Sara Nilsson och Patrik Sjöberg på Dumpen. 14-åringen han hade chattat med existerade inte, det var en av Dumpens så kallade ”fiskare” och Gunnar gick rakt i fällan.


Swishgåvorna bakom Dumpens miljonaffär


Några timmar senare blir han uppringd av Impulskollen.

– Impulskollen visste om att jag hade blivit filmad redan innan jag hade blivit uthängd. Så jag tror ju att Dumpen hade kontaktat dom.

Lovade stoppa medier

Gunnar erbjöds aldrig att betala sig fri från uthängning på Dumpen. Däremot fick han höra om att allt skulle bli ännu värre om han inte ”sa ja till hjälpen” och betalade över 100 000 till Impulskollen.

”Impulskollen visste om att jag hade blivit filmad redan innan jag hade blivit uthängd”, säger Gunnar.

De lovade att stoppa medier från att publicera och att lugna ner stämningarna i sociala medier.

– Jag var rädd och i chock liksom. Och Impulskollen sa ju att de stoppade de här stora, SVT och TV4 och Flashback och sånt där.

– Så jag sa ja till att ta hjälpen. Och då kom det fram att jag skulle få en psykolog och samtalsstöd.

Gunnar var tvungen att betala direkt. Han berättar att Michael Strandberg lotsade honom genom lånedjungeln.

– Han hjälpte ju mig där, hur jag skulle gå tillväga Att jag skulle ta huslån och inte billån. Det var lättare att få lån till sånt. Och så satt jag och ringde och ringde och ringde.

”Så uthängd man kan bli”

När Gunnar ser tillbaka tycker han inte att han har fått någonting för pengarna. Han har inte fått prata med någon psykolog, han har inte sett att någon har fört hans talan i sociala medier och i dag inser han att det aldrig var någon risk för att han skulle hamna på tv-nyheterna.

– Pengarna är bortblåsta. Det har inte hjälpt mig någonting. Jag är så uthängd som man kan bli.

I samtalen med Impulskollens terapeuter har, enligt Gunnar, det faktum att han sökte sexuell kontakt med ett barn knappt tagits upp. Själv menar han att han inte är pedofil.

– En riktigt psykolog kanske hade varit bra.

– Jag tror att de gör så här för att tjäna pengar. De säger att de vill hjälpa barnen och att polisen inte gör någonting. Men polisen tar ju jättemånga sexmissbrukare och pedofiler fast det kommer ju inte ut.

Följ ämnen i artikeln