Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Minst 102 döda i tempelbrand i Indien

Publicerad 2016-04-10

Minst 102 personer har omkommit och över 200 skadats i en massiv tempelbrand i delstaten Kerala i södra Indien, rapporterar flera medier.

Branden uppges ha startat av fyrverkerier.

En brand utbröt i Puttingaltemplet i Kerala i södra Indien på söndagsmorgonen klockan 3.30 lokal tid, enligt Times of India.

Branden tros ha orsakats av fyrverkerier som avfyrats i samband med en hinduisk nyårsfestival på området runt templet. En fyrverkeripjäs tros ha utlöst en stapel av fyrverkerier som lagras vid templet i samband med ett årligt firande.

Över 100 personer har dött och över 200 skadats, enligt lokala medier som citerar polistjänstemän, rapporterar Indian Express.

Dödssiffran har stigit under tidiga morgontimmarna och har ännu inte bekräftas från officiellt håll. Bland de sårade finns enligt uppgifter flera människor med svåra brännskador.

Biträdande polischef K. Lalji säger till CNN att räddningspersonal är på plats och att elden är släckt.

– Vi ger allt stöd vi möjligen kan till de skadade personerna, säger Keralas hälsominister VS Sivakumar i ett uttalande enligt Times of India.

Polisen hade enligt Indian Express tidigare varnat för användningen av fyrverkerier och uppmanat ansvariga vid templet att begränsa användningen.

Enligt Times of India har det inte funnits något tillstånd för att skjuta upp fyrverkerier på Tempelområdet.

Ramesh Chennithala, regionalpolitiker i Kerala, har beordrat en utredning av händelsen.

Texten uppdateras