Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Stina, 19, var på studentkryssningen – ”Extra klängiga killar”

Publicerad 2016-04-03

Bloggade om stämningen på båten

Stina Stefansson från Västerås var med på studentkryssningen där en våldtäkt ska ha ägt rum. Efter kryssningen skrev hon ett inlägg om stämningen på kryssningen på sin blogg som nu delas flitigt i sociala medier.

– Jag hoppas killarna som var med på båten läser mitt inlägg, säger Stina till Aftonbladet.

Det var tidigare i veckan som uppgifter gällande en våldtäkt på en studentkryssning kom fram. I dagsläget sitter två personer häktade och en tredje är misstänkt. Enligt Stina Stefansson, 19, som var med på kryssningen, var stämningen på båten obehaglig, skriver SVT.

”Egentligen inget värre än vanligt”

Det var när Stina och hennes kamrater satt på bussen på väg hem från kryssningen som de fick höra talas om att en våldtäkt ska ha ägt rum på båten. Något som fick henne att tänka till kring hur stämningen egentligen hade varit på båten.

– Egentligen var det inget värre än vanligt, killarna var lite extra klängiga. Men när vi fick höra om vad som hade hänt började jag tänka mycket på det, och vi blev ju väldigt upprörda och ledsna. Vi hade pratat innan kryssningen om att vi skulle ta hand om varandra och inte gå själva, säger Stina.

”Frågade om jag var tight”

Stina har en privat blogg där hon brukar skriva av sig om sina känslor kring saker. När hon kommit hem från kryssningen satte hon sig och skrev ett inlägg om sina känslor och om hur hon upplevde kryssningen.

”När ett främmade killgäng ville att jag skulle suga alla deras kukar för att de skulle bjuda på en cigg. Eller när en främmande snubbe i förbifarten frågade om jag var tight i fittan”, står det bland annat i inlägget som nu sprids via sociala medier.

– Det kändes naturligt att skriva av mig lite. Min sambo föreslog att jag skulle dela inlägget på min Facebook så jag gjorde det. Efteråt har jag fått jättemycket fin respons, människor som kommenterar och skriver att vi måste jobba på attityden mot kvinnor och uppfostra våra söner och lära dem vad som är rätt och fel.

Gällande de tafsande killarna på kryssningen hoppas hon att inlägget ska ge dem en tankeställare.

– Jag hoppas att de läser inlägget och att de förstår att något litet för dem, en kommentar eller så, blir en stor grej för oss.

Läs hela inlägget här.

Följ ämnen i artikeln