Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Fem döda av droger på musikfestival: ”Spårade ur”

Publicerad 2016-04-16

Fem personer har dött efter att ha tagit droger på musikfestivalen Time Warp i Argentina.

Flera andra befinner sig i ett kritiskt tillstånd och ligger i koma.

– Vi kommer att undersöka vilka substanser de har tagit, säger läkaren Alberto Crescenti.

Den stora elektroniska musikfestivalen Time Warp i Buenos Aires i Argentina som hölls på fredagen ”spårade ur”, skriver BBC.

Myndigheterna rapporterar att minst fem personer har dött efter att ha tagit droger och ytterligare fem är svårt sjuka, varav några ligger i koma.

Ska undersöka substansen

Två personer i 20-årsåldern dog på festivalen och ytterligare tre dog antingen i ambulans eller på sjukhus, enligt The Independent. Alla drabbade är mellan 21 och 25 år.

Läkaren Alberto Crescenti, som leder det medicinska laget som undersöker händelsen, säger till nyhetsbyrån AP att läkarna fortfarande försöker fastställa vilken typ av drog det handlar om.

– Vi kommer att undersöka vilka substanser de har tagit, säger han.

Buenos Aires räddningstjänst kopplades in eftersom det inte fanns tillräckligt med ambulanser för att hand om alla personer, skriver BBC.

”Vi kunde inte andas”

Festivalen skulle ha fortsatt under lördagen men har ställts in på grund av händelserna. Konserthallen har bommats igen.

Under själva konserten sa en av besökarna till den lokala tv-kanalen TN att det var för många i lokalen och att det blev för varmt.

– Vi kunde inte vara där inne, vi kunde inte andas, säger besökaren.

Konceptet med Time Warp-festivaler lanserades i Tyskland 1994 och det här var tredje året i rad som den hölls i Buenos Aires.