Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Skulle ta brudfoto – försvann i djupet

Publicerad 2012-12-22

BANGKOK. Det nygifta paret från Kina skulle ta ett bröllopsfoto på paradisön Koh Samui i Thailand.

De klättrade upp på stenformationerna Hin Ta och Hin Yai på öns södra del. Plötsligt halkade kvinnan på det hala berget, drog med sig mannen ner i djupet och båda försvann i underströmmarna.

Hin Tai och Hin Yai är en klippformation på den thailändska ön Koh Samui. Stenarnas form, de liknar de manliga och de kvinnliga könsorganen, har gjort att de har blivit ett av de mest fotade turistmålen i Thailand.

– Jag kom till platsen precis efteråt och filmade när de hittade mannen drunknad. Kvinnan var då fortfarande försvunnen. Det var soligt, blåsigt och kraftiga dyningar under dagen, säger Erik Backlund från Gävle som är på semester på Koh Samui.

Populärt resmål

Det kinesiska paret uppges vara 25-30 år gamla. De var nygifta. Thailand är ett hett resmål för framför allt välbeställda kineser, många av dem väljer att gifta sig på romantiska öar.

Bröllopsindustrin är omfattande i Thailand. Kineser och indier är tillsammans med ryssar de snabbast växande turistgrupperna till Thailand.

Hin Ta och Hin Yai ligger cirka två kilometer från Lamai Beach på Koh Samui och cirka en mil från mer välkända Chaweng Beach.

Välfotograferat

Stenformationerna är förmodligen ett av de mest fotograferade turistmålen: Bergen är spektakulära och formade som manligt respektive kvinnligt könsorgan.

I vanliga fall klättrar mängder med turister runt på stenarna. Hin Ta och Hin Yai har en lång och mytisk bakgrund i den thailändska historien.

– Troligtvis var det alger på bergen som gjorde att kvinnan föll. Det var halt. När jag kom fram hade de precis fått upp mannen ur vattnet och lindat in honom i ett vitt tygstycke. Han verkade vara ganska kraftig, säger Erik Backlund.

Dålig vecka för Koh Samui

Dödsolyckan vid Lamai kommer efter en mycket dålig vecka för turistön Koh Samui: Tidningen The Nation har kartlagt öns all brister vad gäller elförsörjning, brister i sophantering, brist på färskvatten och avloppsrening.