Reinfeldts tre heliga inför valet

Publicerad 2013-10-17

Ordning i ekonomin, fortsatt arbetslinje och kunskap ska bygga Sverige

På moderatstämman i Norrköping berättar Fredrik Reinfeldt om de tre pusselbitar som ska leda Moderaterna uppåt och fram till valet nästa år.

Det är jobben, skolan och ekonomin.

Moderaternas partistämma i Norrköping har inletts med att Fredrik Reinfeldt stakat ut Moderaternas väg till valet genom tre, som han säger, pusselbitar. Det handlar om ordning i ekonomin, en arbetslinje där människor är anställningsbara och en satsning på kunskap och utbildning. Samtidigt betonar han att maktens kunskap om var samhället är på väg är det viktigaste för att bygga framtidens Sverige .

– Sverige är ett land som kommer att förändras mycket. Vi ser en ny typ av arbetsmarknad, vägarna in till jobb kommer att se annorlunda ut.

Han förklarar:

– En av pusselbitarna är ordning i finanserna, och det hör ihop med nästa bit som är arbetslinjen. Människor måste vara anställningsbara. Jag ser yrkesintroduktionsanställningar som en viktig väg till jobb.

För bara ett par dagar sedan lät Fredrik Reinfeldt meddela att några ytterligare skattesänkningar inte är att vänta inom en överskådlig framtid. Detta fortsätter han att poängtera. Men han vill inte sträcka sig till längre än 2015, det behöver alltså inte handla om hela nästa mandatperiod om Alliansen och Moderaterna får fortsatt förtroende vid makten.

– Det är 2015 vi kommer att prata om i valrörelsen. Att vi vill låta skatterna ligga kvar på samma nivå ska ställas mot att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiets på olika sätt var och en utlova kraftiga skatteökningar.