Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Glada sjuksköterskor delar på vinsten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-21

Ann-Christine Sjölund vann 200 000 kronor

Ann-Christin Sjölund var sist ut i veckans Tv-Triss. Men hon var inte ensam. Fyra arbetskamrater följde med till studion.

Söndag 27 april 2008

Söndagen den 27 april var det ett glatt gäng på nio arbetskamrater från Sunderbyns sjukhus i Luleå som delade på vinsten som uppgick till 200 000 kronor. Tre av dem följde med till Stockholm för att hålla Ann-Christine Sjölund sällskap. Hon var den som fått ansvar för skrapet.

Ann-Christine Sjölund är 51 år och jobbar som röntgensköterska. Sin fritid tillbringa hon gärna i stugan, som ligger en bit utanför Luleå. Hon tycker även om att fotografera och sy.

Ann-Christine har just köpt lägenhet, så pengarna kommer väl till pass. Bär det av på en resa går den till en storstad. Turistorter tillhör inte hennes favoriter.

Fredag 25 april 2008

Sven-Bertil Aidanpää från Kiruna skrapade fram 100 000 kronor i morgonens tv-sändning. Sven-Bertil är 64 år och pensionen står för tröskeln. Nu arbetar han som lastmaskinsförare.

På fritiden tillbringar han mycket tid ute i naturen, då gärna i fjällen. Han tycker även om att fiska.

Vinsten var säkerligen efterlängtad. Sven-Bertil köper Trisslotter i stort sett varje vecka. Hittills har han vunnit 10 000. I dag ökade han på med ytterligare 100 000, men än har han inte hunnit drömma om framtiden.

Troligtvis blir det en rejäl semester för pengarna som även kan sätta lite guldkant på pensionen.

Torsdag 24 april 2008

Birgitta Norén Gustavsson från Borlänge vann 200 000 kronor i dag.

Birgitta är 55 år och jobbar som brevbärare. Och när hon inte delar ut post fäljer hon med barnen då det är dags för handboll. På vintern är det skidor som gäller.

Birgitta har även en engelsk springer spaniel, så det blir en hel del promenader.

För dagens vinst vill hon rusta upp huset. Framför allt vill hon ha nya köksluckor. Hon tar även med lal barn på en utlandssemester.

Onsdag 23 april 2008

Morgan Andreasson, 64, från Vara klev ut från tv-studion med 50 000 kronor mer än innan han klev in.

Morgan jobbar som personlig assistent. Det är inte bara i arbetet han är hjälpsam, utan har det lite som ett intresse. Han är en god man åt många personer.

Morgan har även två hundar av rasen flat coated retriever. Ett annat stort intresse är att samla på mynt.

Dagens peng är egentligen hans svärmors. Vinsten ska gärna delas till barn och barnbarn. Morgan har tre döttrar och hela nio barnbarn.

Tisdag 22 april 2008

Jenny Båge är 36 år och kommer från Västerås. Till vardags arbetar hon som fastighetsskötare. På sin fritid umgås hon gärna med sina vänner eller ordnar med trädgården.

För dagens vinst, som blev 100 000 kronor, vill hon gärna köpa en ny cykel. Hon skulle även vilja göra något roligt för familjen. Kanske ordnar hon med stor fest.

Måndag 21 april 2008

Bertil Carlsson från Ljungby är 65 år och nybliven pensionär. Innan pensionen jobbade han som truckfabriksarbetare.

Han gillar attt skrapa Triss och efter denna vinst är det inte helt omöjligt att det blir ännu roligare. Bertil har länge längtat efter bättre väder. Nu har han fått det – och 200 000 kronor. Vinsten kommer väl till pass då Bertil anser att pensionen inte alltid räcker till.