Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tungviktsmästarens mördare dömd till 28 års fängelse

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-09

James Oyebola sköts – för en cigg

Sköts – för en cigg På den här restaurangen i London sköts den före detta tungviktsmästaren James Oyebola efter att ha sagt åt en grupp ungdomar att släcka sina cigaretter.

James Oyebolas mördare dömdes i dag till 28 års fängelse.

Den före detta tungviktsmästaren i boxningen mördades efter att ha bett en grupp ungdomar att släcka sina cigaretter på en restaurang.

James Oyebola erövrade WBC-titeln i oktober 1993.

Den förre tungviktsmästaren James Obeyolas mördare dömdes i dag till 28 års fängelse.

– Det här dådet är ingenting mindre än ett brutalt och meningslöst mord, meddelade domaren när han läste upp den 23-årige mördarens dom.

James Oyebola var på väg hem från jobbet som vakt på en klubb i London för ett år sedan, då han bestämde sig för att gå in på klubben Chateu 6 för att hälsa på ägaren, en kompis, och kanske ta en drink.

Sköts – för en cigg

Inne på klubben satt tre unga män och rökte. 46-årige James Oyebola gick fram och bad lugnt de tre släcka cigaretterna eftersom rökning är förbjuden på krogarna i England.

Då slet en av dem upp en pistol och sköt honom i ansiktet. De tre männen flydde hals över huvud och vapnet hittades senare i närheten.

”Vi hatar honom inte”

– Det finns inga vinnare i dag. De anhöriga har förlorat någon eller något. Många liv har förändrats för evigt. Vi hatar inte den här unge mannen som dömdes i dag, vi tycker synd både om honom och hans familj, skriver familjen i ett yttrande som lästes upp efter rättegången.

– James var en varm, godhjärtad och generös person, har svenska sambon Malin Bergström beskrivit sin make i vittnesmål under rättegången.

Det skriver brittiska Your Local Guardian.