Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Adela, Heidi

Fortsatt vrede på Israels gator

TT

Publicerad 2024-09-02 21.20

Demonstration i Tel Aviv på måndagskvällen.

Missnöjet fortsätter att pyra på Israels gator efter att sex gisslan hittats döda i Gaza. I Jerusalem har demonstranter marscherat till premiärminister Benjamin Netanyahus bostad, vilket polisen svarat på med vattenkanoner.

Premiärministern har på en presskonferens bett om ursäkt för att inte ha lyckats föra hem de nu dödade gisslan från fångenskapen, men det räcker inte för demonstranterna runt om i landet.

Med krav på ett avtal om vapenvila som får hem samtliga gisslan – enligt AFP:s siffror tros 64 kidnappade fortfarande vara vid liv i terrorstämplade Hamas fångenskap – har tusentals återigen gett sig ut på gatorna. Kropparna tillhörande ytterligare 37 gisslan som tros vara döda är också kvar i Gaza.

I Jerusalem har flera personer gripits efter att protesterna nått Benjamin Netanyahus bostadskvarter, skriver Times of Israel. Tusentals rapporteras ha närvarat när folkmassan där var som störst. Premiärministerns granne tycks ha anslutit sig till demonstrationerna, genom att bland annat sätta upp en banderoll som det står ”Det är du som bestämmer, det är du som är skyldig” på.

Tusentals samlades under måndagen i Jerusalem också för begravningen av Hersh Goldberg-Polin, en av de sex ur gisslan som hittades dödade i helgen.

I Tel Aviv har demonstranterna samlats vid Netanyahus parti Likuds högkvarter, där de tänt brasor på gatorna och ropar slagord mot politikerna, rapporterar Haaretz.