Väljarna vill ha kvar Weiner

Publicerad 2011-06-10

Ny opinionsundersökning: Kongressledamoten har stort stöd – trots snoppbilderna

Den gifte kongressledamoten Anthony Weiner har erkänt att han under tre års tid har bytt vågade foton med kvinnor som han har träffat på nätet. Weiner – tidigare tilltänkt borgmästare i New York – vägrar att lämna politiken.

Allt tyder på att skandalpolitikern Anthony Weiner sitter kvar – med ett majoritetsstöd från väljarna.

– Han gjorde det han gjorde och han har bett om ursäkt. Det är något som bara berör honom och hans fru, säger en kvinnlig väljare i Weiners distrikt till AP.

Kongressledamoten Anthony Weiner sa under torsdagen att han inte kommer att avgå – trots att han ska ha sexchattat, följt kvinnor på twitter och lagt ut nakenbilder på sig själv på internet.

Nu visar en opinionsundersökning att en majoritet av väljarna vill att han sitter kvar.

– Man ska inte döma andra. Han gjorde det han gjorde och han har bett om ursäkt, säger Anna Wisniewska, 35, som har rösträtt i Weiners distrikt, till AP. 

56 procent vill ha Weiner

Enligt den nya valenkäten, som presenteras av AP i dag, vill 56 procent av de röstberättigade väljarna i distriktet att Anthony Weiner stannar på sin post.

33 procent anser att han ska avgå. 12 procent är osäkra.

"Måste avgå"

Douglas Sherman, 50, väljare i distriktet, röstade på Weiner i förra valet och har fortfarande fullt förtroende för honom.

– Han är en bra representant. Han kämpar för liberala frågor och har en stark röst. Det skulle vara olyckligt att förlora en sådan som honom, med sådan talang för politik, säger Sherman till AP.

Men en annan väljare, George Nogueras, 52, tycker att Weiner måste lämna sin tjänst.

– Han ska avgå om det finns nakenbilder på honom spridda på olika ställen, säger Nogueras till AP.

ANNONS