Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Tony Olsson gifter sig

Publicerad 2013-01-28

Träffade kvinna via fängelsekyrkan - bröllop i sommar

Den livstidsdömda polismördaren Tony Olsson, numera Byström, planerar giftermål. Bröllopet hålls i sommar - och kvinnan ska, enligt anhöriga, ha ett förflutet i fängelsekyrkan.

I en ansökan till Örebro Tingsrätt vill Tony Olsson, som år 2000 dömdes till livstids fängelse för sin inblandning i polismorden i Malexander, ha tidsbestämt straff. Ansökan inkom i november 2012 - och nu har Kriminalvården kommit med sitt yttrande.

I det konstateras att Tony Olsson har genomfört ett behandlingsprogram för våldsbrottsdömda och även studerat under tiden han har suttit på Kumlaanstalten. Han har en magisterexamen i historia och studerar för närvarande svenska.

Inblandad i slagsmål

I sitt utlåtande bedömer dock Kriminalvården att Tony Olsson även betett sig olämpligt mot personal - och så sent som i mars 2012 misshandlat en annan intagen genom att sparka personen i magen och utdela flera slag mot ansiktet. Misskötsamheten talar mot en tidsbestämning, konstaterar Kriminalvården.

Gifter sig i sommar

Under hösten har Tony Olsson skrivit klart sin tredje bok - och planerar även giftermål med sin flickvän, som han han har varit förlovad med sedan i höstas. Enligt anhöriga är kvinnan i 30-årsåldern och de ska ha träffats via fängelsekyrkan. Bröllopet planeras till sommaren 2013.

Kvinnan har träffat Tony Olssons familj och även hennes anhöriga har hälsat på Tony Olsson i fängelset.

– Hon är trevlig, en helt vanlig tjej, säger en anhörig till Aftonbladet.

Skrivit kriminalroman

Boken, som kommer ut i vår, är en kriminalroman och kretsar runt kriminella miljöer i svenska fängelser.

– Den handlar om en hård brottsling som rånar och har sig. Tanken är att det här ska bli en triologi. Det handlar även om miljön på fängelser och det kan man säga att Tony är expert på, säger förläggaren Lars Hjalmarson.

Boken ska komma ut under våren och i slutet av april ska Tingsrätten i Örebro ta ställning till Tony Olssons ansökan om tidsbestämt straff.