Tre års fängelse – för hennes död

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-25

Pappan: Det har krossat vår familj. Han har dödat min dotter

GÖTEBORG. 21-åringen sköt Azadeh till döds.

Familjen är upprörd över domen: tre och ett halvt års fängelse.

– Han har dödat en människa, och det var allt han fick, säger Azadehs pappa Abbas.

Azadeh Mohammadian, 21, var på besök hos mannen som hon kände sedan tidigare. På en möbel hade mannen, som är dömd för flera brott sedan tidigare, en pistol. I förhör har mannen sagt att han skulle flytta på den.

– Jag höll vapnet och så hörde jag en knall. Det var inte avsiktligt att pipan var i hennes riktning.

”Varför flydde han?”

Skottet träffade Azadeh i ansiktet. Nerblodad och chockad ringde mannen ambulans och flydde sedan från platsen. Först tre dagar senare överlämnade mannen sig till polisen.

När Aftonbladet kommer sitter Azadehs familj ute i trädgården. Mer än tre månader har gått sedan skottet – men de har fortfarande svårt att hantera smärtan.

– Hon var en ängel, min dotter. Hon hade inte gjort någonting. Det här har krossat vår familj, säger Abbas Mohammadian.

Bara för några timmar sedan fick han höra domen – tre och ett halvt års fängelse för grovt vållande till annans död och grovt vapenbrott. Abbas Mohammadian är upprörd.

– Om det varit ett misstag, varför flydde han då och kastade vapnet? Och när han kom fram igen hade han skaffat en advokat. Han har dödat min dotter, och fick bara tre och ett halvt år. Ska det vara ett riktigt straff, säger han.

”Ett år för mycket”

Men mannens advokat, Lars Halldin, menar i stället att straffet var för hårt och funderar på att överklaga domen.

– Om jag har fått rätt uppgifter avkunnade samma tingsrätt för en vecka sedan en dom i ett liknande fall, då en man skjutit sin sambo av misstag. Han fick två och ett halvt års fängelse. Min klient har dömts för samma brott och då menar jag att han har fått ett år för mycket, säger han.