Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Två gripna för svenskmord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-12

Polisens dykare har hittat nya spår vid huset

TOBAGO. Ytterligare en man har gripits för

morden på svenskarna.

Men den 28-årige takläggaren nekar.

Samtidigt kan ett par gummistövlar bli utredarnas trumfkort mot mördarna.

Det mördade paret hade inbrott i sin lyxvilla i december förra året. Då stals 49 000 kronor i kontanter, kreditkort och pass. Flera personer som Aftonbladet talat med tror att samma gärningsmän slog till igen i torsdags morse.

– Antingen det eller att ryktet spritt sig att de hade mycket pengar hemma, säger en granne.

Polisen grep i går en 28-årig man för inblandning i mordet. Han arbetar som takläggare, men hans koppling till den redan anhållne 32-årige byggjobbaren är oklar.

Båda nekar till brott

Efter signalement från vittnen har polisen tagit fram tre olika fantombilder. Alla liknar 32-åringen – men han och 28-åringen förnekar all inblandning.

– Vi håller på för fullt med att kartlägga dem, säger överkommissarie Nadir Khan när Aftonbladet träffar honom och Tobagos polischef Fitzroy Frederick på polisstationen Crown Point.

Utanför den vitmålade lilla byggnaden pickar hönor och kycklingar i gräset. Mot väggen står en stor brun papperssäck med texten ”police evidence bag”.

”Intressanta bevis”

I går genomfördes dykningar runt svenskarnas hus. Då hittades både det misstänkta mordvapnet, en machete, och ett par gummistövlar som polisen tror att mördaren hade på sig.

– Våra tekniker kollar om det kan finnas spår efter stövlarna i huset. Bevisen är intressanta eftersom ett vittne observerat en man med stövlar och machete i handen, säger Fitzroy Frederick.

Klättrade upp i palm

De mördade svenskarna brukade äta frukost vid poolen på husets baksida. Trädgården vetter mot ett naturreservat där det rinner en flod och finns en lagun.

Där brukar lokalbefolkningen plocka kokosnötter och fånga krabbor.

Den 62-åriga kvinnan gick troligen upp och vilade på övervåningen efter frukosten i torsdags morse, medan den 73-årige mannen var kvar där nere.

Mannen och kvinnan hade båda dragit på sig kraftiga förkylningar sedan de kom tillbaka från Sverige några dagar tidigare.

Polisen tror nu att mördaren, eller mördarna, klättrade upp i en palm och sedan hoppade över det höga fängelseliknande taggtrådsstaketet.

Dörrarna till huset stod öppna efter frukosten och gärningsmännen tog sig in den vägen.

”Inga spår av strid”

– De gick rakt till kassaskåpet. De visste var det låg, säger en källa.

Kassaskåpet fanns på övervåningen och tömdes. Kvinnan mördades i sitt sovrum och mannen hittades på nedervåningen.

– Det finns inga direkta spår av strid i huset. Det var gamla människor som blev attackerade, säger Fitzroy Frederick.

Han utesluter inte att fler personer kan gripas för dubbelmordet –  det första i Tobagos moderna historia.

Den lilla ön med 60 000 invånare vill värna om sitt rykte som turistvänlig och nu har specialstyrkor från Scotland Yard kallats in för att lösa fallet.