Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Jag drömmer om Australien”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-11

Så gick det för Yvonne efter vinsten

En fjärdedel av en vinst på Triss Månadsklöver har inte förändrat livet i stort för Yvonne Larsen. Men visst har det blivit en guldkant på tillvaron.

– Jag har fortfarande kvar drömmen om att åka till Australien och Nya Zeeland.

Den 8 mars klev Yvonne Larsen, 50, från Ludvika in i TV4-studion för att skrapa Triss Månadsklöver. Resultatet blev 10 000 kronor i månaden i 15 år. Hennes styvpappa köpte lotten, men eftersom Yvonne Larsen har hjälp honom så mycket var det självklart att hon skulle få vara med och dela.

– Jag får en fjärdedel av vinsten, berättar hon.

Yvonne Larsen jobbade då som undersköterska. I och med vinsten var hennes första tanke att gå ner i arbetstid från och med den 1 april.

– Det gjorde jag. Men nu har jag fått nytt jobb så nu jobbar jag 100 procent i alla fall, säger Yvonne Larsen lite uppgivet men med glädje i rösten.

I dag jobbar Yvonne Larsen som uppdragsadministratör och hon ångrar inte en sekund att hon bytte jobb, trots att hon får jobba heltid.

– Nu får jag träna hjärnan i stället för kroppen, säger hon och skrattar.

De 2 500 kronor hon får från Trissvinsten varje månad ser hon som en löneförhöjning.

– Hade jag fortsatt jobba på 75 procent hade det gått jämnt upp i stället.

Vad har du gjort för vinsten?

– Vi har inte gjort så mycket än så länge. Min mamma och min svärfar unnar sig saker då och då. De har till exempel köpt en ny tv. Jag och min sambo ska resa i väg någon gång senare i år. Lite beroende på hur sommaren blir i Sverige. Blir det en bra sommar väntar vi med resan.

Vart det bär av är inte bestämt. Men Yvonne Larsen har kvar sin stora dröm om att få åka till Australien och Nya Zeeland.

– Det får bli vid ett senare tillfälle. Ska jag åka dit vill jag vara där en längre tid. I och med nya jobbet har jag inte möjlighet att ta så mycket semester nu.

Nu har Yvonne Larsen lite semester. I dag åker hon och sambon huvudstaden där de stannar i tre dagar.