Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Hamasledare uppges dödad i norra Libanon

TT-AFP

Uppdaterad 08.45 | Publicerad 03.14

Rök stiger mot himlen efter israelisk flygräd mot al-Dahiya i södra Beirut natten till lördagen.

Nya explosioner hördes i södra Beirut efter israeliska attacker natten till lördag, enligt nyhetsbyrån AFP:s reportrar på plats.

I norra Libanon uppges en ledare för Hamas militära gren ha dödats i en israelisk flygräd.

Rök steg från ett område nära flygplatsen i Beirut. Kort före anfallet uppmanade den israeliska militärens arabisk-språkige talesperson Avichay Adraee boende nära specifika byggnader i tre delar av huvudstaden att lämna sina bostäder. Enligt Israel var ett mål en underrättelsecentral för Hizbollah, skriver Reuters.

I en israelisk flygräd i Tripoli, i norra Libanon, dödades också ledaren för Hamas militära gren Al-Qassem-brigaderna enligt ett uttalande från Hamas.

”Saaed Atallah Ali, hans fru och två döttrar dödades i ett sionistisk bombardemang av hans hus i lägret Beddawi”, skriver Hamas i uttalandet.

FN: Kvar i södra Libanon

Den Iranstödda Hizbollah-rörelsen, som fortsätter att skjuta raketer mot Israel, uppger att strider pågår mot israeliska styrkor i södra Libanon, nära gränsen mot Israel.

FN:s fredsbevarande styrka Unifil uppger att den kommer att fortsätta verka i södra Libanon, trots en förfrågan från Israel om omlokalisering.

“Fredsbevarande styrkor finns kvar på alla positioner och FN-flaggan fortsätter att vaja”, skriver Unifil i ett uttalande.

Intensiva flygräder

Israel har motiverat sin offensiv på marken, in i Libanon, med att den ska stärka säkerheten för de tiotusentals israeler som bor nära gränsen på den israeliska sidan men som har tvingats lämna den under det senaste året.

Sedan kriget mellan Israel och terrorstämplade Hamas började den 7 oktober förra året, efter Hamas terrorattack mot Israel, har Hizbollah skjutit raketer mot Israel, som stöd för Hamas. Israel har svarat och inledde för snart två veckor sedan intensiva flygräder mot mål över hela Libanon.