Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sigrid, Siri

Nya misstänkta i utredning om flickmord

Cecilia Klintö/TT

Publicerad 2024-09-11 10.40

Minnesplats på bangården i Landskrona för flickan som mördades i somras. Arkivbild från juli.

Ytterligare fem ungdomar är misstänkta för inblandning i mordet på en 14-årig flicka i Landskrona. Samtliga misstänks för medhjälp till grov misshandel, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Ingen av de fem nya misstänkta är frihetsberövad.

– De är misstänkta för att ha deltagit i händelseförloppet kring mordet, men de är inte misstänkta för att ha deltagit i själva mordet, säger åklagare Pernilla Nilsson till TT.

– Det finns inget i utredningen som pekar på att de har varit på mordplatsen, fortsätter hon.

Hon vill inte säga om det handlar om flickor eller pojkar, men att det är fyra ungdomar under 15 år och en som är över 15 år. De kommer från olika delar av Sverige.

Den 14-åriga flickan hittades död i ett industriområde i Landskrona natten till tisdagen den 23 juli. Polis och åklagare anser sig nu ha en ganska god bild av vad som hände på mordplatsen, berättar åklagaren.

– Men det återstår ytterligare utredning, dels i den delen, men också utredning kring planeringen, motivet och gärningsmännens uppsåt, säger hon.

Sedan tidigare är en 15-årig flicka misstänkt för mord. Ytterligare en flicka i högstadieåldern misstänks för inblandning i mordet. Hon är under 15 år och har överlämnats till sociala myndigheter.

En tredje person som är vuxen är sedan tidigare misstänkt för grovt skyddande av brottslig. Totalt är därmed åtta personer på något sätt misstänkta i utredningen.

Åklagaren vill inte berätta om vad de nya misstänkta ska ha gjort mer specifikt.

– Vi har arbetat med det här ärendet ett tag nu och det är ett stort utredningsarbete. Det är flera olika utredningsuppgifter som har lett fram till den här bedömningen, säger Pernilla Nilsson.

ANNONS