100 evakuerades efter Nödingebrand

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-23

Risken för explosion fortfarande stor

I går fortsatte arbetet med att säkra den eldhärjade lokalen. Bland annat sprutades vatten för att kyla ner brandgaserna.

Flera av de närmare 100 personer som evakuerades efter storbranden i en lagerlokal i Nödinge natten till i går får inte komma hem förrän vid lunchtid.

De som fått återvända hem uppmanas hålla sig innomhus på grund av explosionsrisken.

Branden på lackverkstaden i Nol blev extremt kraftig. På grund av explosionsrisken har ett 30-tal villor fått evakueras.

De omfattande avspärrningarna i går hindrade bland annat personalen i kommunens storkök att komma till jobbet.

– Vi har gått ut till skolorna och bett barnen ta med matlåda i dag. Mat till de äldre kan vi laga i ett annat storkök och till förskolorna har vi omfördelat personal så de kan laga mat på plats, säger Håkan Spång pressinformatör för Ale kommun.

Räddningstjänsten fanns under hela gårdagen på plats och sprutade vatten, för att förhindra att de många gasflaskor med acetylen och syrgas som fanns i lokalen skulle explodera.

De boende i närheten inkvarterades under onsdagskvällen på hotell.

– Det finns inga skador varken på personer eller egendom. Någon har hört av sig och är orolig för att man inte hann få in katten, säger Håkan Spång.

I går kväll minskades säkerhetszonen från 300 meter till 200 meter och flertalet av de evakuerade kunde återvända hem, men uppmanades då hålla sig inne. Tre bostadsfastigheter ligger fortfarande inom riskområdet.

På fredag lunch får de sista av de evakuerade återvända till sina hus.