Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Nätt och lätt med betong

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-30

Så enkelt skapar du egna konstverk till trädgården

Krukor, kulor, skålar och fantasifulla statyer. Bara fantasin sätter gränserna när du gjuter i betong.

Att det dessutom är både billigt och bus­enkelt är bara en bonus!

Vattenbad Ett fat eller en kruka i betong är tåligare än vad man kan tro. Du kan ha dem ute året om, utan att de spricker eller förstörs. Rabarberblad har en tacksam bladstruktur och gjuter man av dem får man vackra vattenbad. Perfekt som present – eller som ett eget zoo! Med ett vattenbad lockar du liv till din trädgård. Fjärilar, fåglar, igelkottar, grodor och hundar – alla kommer att trivas i ditt vackra bad!

Är du som jag? Sneglar på vackra krukor och trädgårdsdekorationer och muttrar för mig själv att ”det där skulle jag kunna göra själv ?”

Med betong är det just så – klart att du fixar det själv! Krukor, dekorationskulor, små statyer och vackra fågelbad, allt det här blir sagolikt snyggt i betong.

Det enda du behöver, förutom en påse finbetong, vatten och handkraft, är lite tålamod och gott om fantasi. Ta dig en titt i din omgivning! Hittar du kanske några vackra blad som du kan göra skålar av? Har du en tjusig form som du vill gjuta av? Är det svärmors ­födelsedag snart? Perfekt, då får det bli en avgjutning av barnens händer och fötter! En 25 kilospåse finbetong räcker längre än man kan tro.

Läs också:

Skapa själv!

Så här gjuter du i betong -steg för steg

Tips!

Läs mer:

Lisa Lemke

Följ ämnen i artikeln