Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Tomas briljanta reaktion på kollegans särskrivningar

Publicerad 2015-10-16

"Är du helt säker..."

”Är du helt säker?”

Tomas Fagerlind tröttnade på en kollega som hela tiden särskrev från sin dator. Då passade han på att sätta upp en lämplig lapp.

– Han gick tyst runt och stirrade på alla, säger han till Aftonbladet.

Tomas Fagerlind.

”Hoppas kollegan slutar med särskrivningarna nu”.

Så skrev Tomas Fagerlind på Facebook samtidigt som han laddade upp en bild som föreställde en kollegas tangentbord. På mellanslagstangenten finns nu en klisterlapp där det står ”är du helt säker...”.

– Jag och min kollega skriver mycket offertunderlag både till privatpersoner och större byggföretag. Vi ser alltid till att korrekturläsa varandras underlag för att det ska se bra ut, säger Tomas till Aftonbladet och fortsätter:

– Tyvärr, på grund av hans dåliga svenska, så får jag lägga lika mycket energi på att korrigera hans offerter som det tar att skriva mina egna. Sen var det så klart en kul grej bara och inget illa menat.

”Jag satt och grät av skratt”

Efter att han lade upp bilden har den delats vidare till Facebookgruppen ”Dr. Status” där den på fredagen fick nästan 4 000 gilla-markeringar på bara några timmar.

– Det är så klart kul och även om det fanns en del som tog det som att jag på något sätt försökte göra narr av folk med dyslexi, så har de flesta förstått att det bara var ett kul skämt på jobbet.

Den stora frågan är dock – vad tyckte kollegan om allt det här?

– Han reagerade genom att tyst gå runt på kontoret och argt titta på alla för att se om det var någon som inte kunde hålla masken. Jag satt och grät av skratt redan innan han kom in på mitt rum så han räknade snabbt ut vem det var.
Fotnot: Tomas hälsar att det inte gick att skriva frågetecken på skrivaren han använde, därför står det ”...” istället.