Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

"Inget är omöjligt"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-21

Bloggarna om president Obama

Tisdagen den 22 januari handlade bara om Obama. Talet, edssvärandet, ceremonierna och balerna. Bloggvärldens reaktioner lät inte vänta på sig. Glädjen över att Obama nu är president var stor även om många oroade sig för hur han ska kunna leva upp till förväntningarna.

- Hans livs historia inger hopp om att inget är omöjligt, skriver Margareth Osju på bloggen Reflektioner .

Hon menar att Barack Obama har skapat historia med tanke på att det inte var så länge sedan som svarta var förbjudna att vistas i samma lokal som vita.

- USA påverkar hela världen, på gott och ont. Nu har majoriteten av USA:s befolkning visat att det behövs en förändring, fortsätter hon.

De extremt höga förväntningarna på presidenten är dock något som oroar Margareth och andra bloggare. Hur ska han klara av dem?

"Vältalig och karismatisk"

- Kan han gå på vattnet också, undrar bloggaren rapport från en spånbinge som tycker att Obama verkar vara en helt annan typ av politiker än vi är vana att se.

- Han är vältalig, intellektuell och karismatisk men jag tror tyvärr att många kommer att bli besvikna över politiken som kommer att följa i tidigare president Clintons fotspår. Israel har ett stöd i Obama/Clinton och Afghanistan kommer inte att slippa amerikanska trupper på länge än.

"Ett åttaårigt helvete slut"

En av många som är glad över att Bush har lämnat presidentposten är John Johansson .

- Nu börjar någgot nytt, något annat och ett åttaårigt helvete med Bush är slut. Tisdagen den 20 januari är en dag likt många andra men ändå, en dag då historiens vingslag satt avtryck som aldrig kommer suddas ut, skriver han.

Stina-Lee är också imponerad av Obama som hon tycker är "fantastisk och jordnära".

- Men jag kan ändå inte låta bli att spekulera. Känns det inte lite som att det är för bra för att vara sant? Får känslan av att Obama mest ska fungera som en täckmantel, ett fint ansikte utåt och inte som ledare för landet, skriver hon.

"Lite besviken"

Alla bloggare jublar inte över Obama. Birgitta är lite besviken över att talet inte var så fantastiskt som hon hade hoppats.

- Det var alldagligt och slätstruket. Obama är en vanlig människa med ett ofantligt tungt uppdrag. Han är faktiskt ingen frälsare! Hoppas att amerikanarna inser det, skriver hon på bloggen.

Gotiska Klubben tror att Obamas smekmånad blir kort. De anser att det amerikanska folket har fått vad de beställt: En räddare i nöden med samma åsikter som den genomsnittlige amerikanen vad gäller till exempel skjutvapen och dödsstraff.

Bloggsök - Svensk bloggsökmotor - Bloggportalens
sökmotor