Här är Apples hemliga intern-appar

Uppdaterad 2014-11-13 | Publicerad 2014-11-12

Gång på gång sipprar hemligheter ut från Apples huvudkontor.

Nu har Business Insider sammanställt företagets alla interna appar som läckt ut.

Det handlar om programvara för att sammanställa kvitton, hitta buggar och rymdspel.

Apple är känt för sitt hemlighetsmakeri kring nya produkter och utvecklingsprocesser.

Men vid flerta tillfällen har information läckt ut från företaget - mest känt är en topphemlig Iphone-prototyp som glömdes kvar på en krog av en Apple-tjänsteman.

Skickade fel telefoner

Business Insider har sammanställt en rad hemliga appar som företaget bara låter sin anställda ta del av - men som ändå läckt ut. Enligt nättidningen har flera av apparna nått offentligheten efter att Apples testtelefoner råkat bli utskickade till vanliga kunder.

Flera av de hemliga apparna uppges vara inspirerade av Apple-konkurrenten Androids system. Bland annat verkar Apples utvecklare se fördelar med Androids alternativ till Apples fingeravtrycksläsare - att föra fingret i ett särskilt mönster på skärmen för att låsa upp till exempel telefonen. Enligt Business Insider används systemet i flera av Apples interna appar.

Har särskilt "Appstore"

För att hitta buggar i operativsystemet Ios använder Apple-teknikerna appen "Mobileradar" som har en myrslok som logga.

För att slippa redovisa papperskvitton efter till exempel affärsluncher har Apple-tjänstemännen appen "Receipts". Efter en snabb fotografering av kvittot registrerar appen den anställdas utlägg.

Med appen "Red Zone Mobile" jämför Apples butikschefer sin försäljning med andra butiker och tidigare års omsättning.

I det Android-inspirerade programmet "Switchboard" har de Apple-anställda ett särskilt "Appstore" som hanterar de interna apparna och eventuella uppdateringar av programmen.

För att utveckla telefonernas accelerometrar har Apple utvecklat spelet "Touchfighter" där användaren styr en rymdfarkost genom att vrida telefonen i syfte att undvika rymdskrot.