Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Var på samma fest som mordoffret

Publicerad 2014-06-22

ÖREBRO. Mordet på den 18-åriga kvinnan i Örebro på midsommarnatten är fortfarande en gåta.

De som känner både henne och den misstänkte gärningsmannen får det inte att hänga ihop.

– Det kan inte vara han, säger en vän.

Han skulle precis börja en ny utbildning och hade pluggat upp kurser på Komvux. Den man i 20-årsåldern som har anhållits som misstänkt för midsommarmordet på en yngre kvinna i Örebro framstår inte som en misstänkt mördare i vännernas ögon.

– Även om det är honom som de har tagit så kan det ändå inte stämma, säger en kompis.

En annan kompis säger även han att han blev väldigt förvånad när han fick höra att hans vän var misstänkt för mord.

– Men det säger man väl alltid i sådana här situationer. Han är trevlig, skön, skojig, inget konstigt med honom på det sättet.

Kände varandra

Vännen var även bekant med den mördade kvinnan. Polisen har också bekräftat att den mördade kvinnan och den misstänkte mannen kände varandra.

– Det är en person som känner den här kvinnan. Mer än så vill jag inte säga, säger Mats Nylén, presstalesman på polisen i Örebro.

Den mördade 18-åringen hade firat midsommar på nattklubben Satin i centrala Örebro, berättar hennes bästa vän. Aftonbladet har pratat med en krogvärd som jobbade under midsommarafton. Han minns inte att det hände något speciellt på krogen under kvällen.

Efterfest i lägenheten

Enligt en person som känner både den mördade och den anklagade ska det senare på natten ha varit efterfest i lägenheten där kvinnan senare hittades mördad.

– Det var flera där, inte bara de två, säger han.

Som Aftonbladet tidigare skrivit är polisen i Örebro mycket angelägen om att komma i kontakt med fem till åtta personer som ska ha befunnit sig i lägenheten vid halv tre-tiden på midsommarnatten.

Två grannar i fastigheten berättar att de vaknade vid 02.30-tiden under natten mot midsommardagen av bråk från lägenheten där den döda kvinnan hittades. Innan de vaknade hade det varit lugnt i huset.

– Det var någon som ropade på hjälp och det var hårda smällar i väggen. Det gapades och skrek, säger en granne.

Han berättar att det bara hördes en röst – från en man.

Senast på måndag ska åklagaren ta ställning till om den anhållne 20-åringen ska häktas.