Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sture

Trump säger nej till ny debatt mot Harris

TT

Publicerad 2024-09-12 21.21

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump. Bild från i onsdags.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump kommer inte att delta i någon mer debatt mot Demokraternas kandidat Kamala Harris, skriver han på den egna plattformen Truth Social.

”Det kommer inte att bli någon tredje debatt”, skriver han i versaler i inlägget.

USA:s presidentkandidater möttes i en debatt natten mot onsdagen svensk tid. Trump hävdar att opinionsundersökningar ”tydligt visar” att han vann debatten.

Dock förbättrades Harris odds hos spelbolag efter det att de båda mötts i tv-sändningen. Och i en opinionsundersökning från Reuters /Ipsos säger 53 procent, som uppger att de åtminstone hört något om debatten, att de tycker att Harris vann, medan motsvarande siffra för Trump är 24, enligt undersökningen.

67 miljoner människor i USA tittade på debatten, enligt mätföretaget Nielsen. Kamala Harris sade efteråt att hon gärna möter Trump i ytterligare en debatt.

I oktober kommer de två vicepresidentkandidaterna JD Vance, Republikanerna, och Tim Walz, Demokraterna, att mötas för att debattera i tv.

Betydligt bättre gick det för Donald Trump i debatten mot Joe Biden, när denne fortfarande var Demokraternas presidentkandidat. Natten till den 28 juni möttes de båda i en tv-sänd debatt där Bidens insats beskrevs som vacklande och osammanhängande. Mindre än en månad senare hoppade Biden av sin valkampanj.

Presidentvalet i USA hålls den 5 november.