Försök att ersätta Biden kan pausas

TT

Publicerad 2024-07-14 11.57

Försöken att ersätta USA:s president Joe Biden kan pausas, enligt uppgifter. Arkivbild.

Röster som tidigare talat högt om att Joe Biden borde hoppa av presidentkandidaturen kan tappa i styrka efter mordförsöket på Donald Trump, rapporterar källor till NBC News.

Sedan den katastrofala debatten mot Donald Trump i slutet av juni har flera demokrater uppmanat Joe Biden att hoppa av presidentkandidaturen.

Efter mordförsöket på hans republikanske motståndare Donald Trump under ett valmöte i Pennsylvania, kan ansträngningarna med att försöka ersätta Joe Biden som presidentkandidat pausas, rapporterar NBC News.

En av de som fortsatt stödjer Biden ska ha sagt, ”Jag tror att det är över”, ”Du förlorar bara allt momentum.”

Enligt en annan allierad skulle det kunna innebära negativ uppmärksamhet om försöken att ersätta Biden som presidentkandidat fortsatte under en stundande kris.

Bidens hälsa, ålder och lämplighet som demokraternas kandidat till presidentvalet 2024 har debatterats flitigt under de senaste veckorna. I presidentvalsdebatten den 27 juni beskrevs hans insats som ”katastrofal”.

Under lördagen ska Biden samlat demokrater i representanthuset för ett samtal i ett försök att dämpa oron. Men flera av de närvarande tjänstemännen uppges istället ha blivit måttligt imponerade.

”De hade en mycket dålig politisk dag, och sedan hade vi den här supernova-händelsen. Nu är det fruset”, sa en demokratisk strateg som har erfarenhet av presidentvalskampanjer.

Efter söndagens mordförsök väntade inte Biden på uppmaningar från kongressen utan talade direkt till nationen i ett tv-sänt tal.

ANNONS