Tre dog på väg till julhandeln

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-24

Norsk turistbuss i svår olycka – 40-tal personer ombord var på väg till Sverige

Passagerarna skulle till Sverige för att shoppa inför julen.

Minst tre personer omkom och 24 resenärer har förts till sjukhus.

För flera skadade är tillståndet allvarligt.

GARNES. Här skedde olyckan.

Det var vid 8-tiden på lördagsmorgonen som olyckan inträffade på riksväg 72 ett par mil väster om svenska gränsen, nära Garnes i Norge. Olycksorsaken är fortfarande inte klar, men det finns gott om snö i området och det är halt vinterväglag.

Enligt de första uppgifterna förlorade föraren kontrollen över bussen i en kurva och kom över på fel sida vägen, hjulen skar ner i diket och bussen voltade sedan över på vänstersidan.

Det fanns runt 45 personer ombord på bussen. Enligt de senaste uppgifterna från polisen har tre personer omkommit, uppger norsk tv NRK.

På väg till Sverige

Passagerarna är pensionärer som var på väg till Sverige (Åre eller Östersund) för att julhandla över dagen. Samtliga är anställda eller pensionärer som jobbat på norska researrangören Trönderbilene.

– Jag känner inte till omfattningen av den tragiska olyckan, räddningsarbetet pågår. En annan buss är nu på väg dit för att hämta passagerare och köra de tillbaka till huvudkontoret i Levanger, sa Lise Mjösund på Trönderbilene till aftonbladet.se strax före klockan 10.

Företaget har upprättat ett kriscenter dit oroliga anhöriga kan vända sig.

ANNONS