Svenskar i Fuengirola bestörta efter mordet

Publicerad 2011-06-21

”Ens egen sinnesstämning var inte så bra” Rebecca Levin och Lisa Funning, 20, bor och jobbar i Fuengirola och blev skärrade när de fick reda på att de två kvinnorna som utsattes för överfallet var bekanta med andra svenskar i Fuengirola.

FUENGIROLA/STOCKHOLM. Den skadade 19-åringen fick hjälp av Svenska skolan i Fuengirola efter tragedin på hotellet.

Krisgruppen klev in när de fick höra att unga svenskar drabbats.

– Det är obegripligt det som hänt, säger Carolina Mortensen i Svenska skolans styrelse.

Carolina Mortensen berättar hur de först bara fick höra om det fruktansvärda mordet på Hostal El Cid. Med tanke på kvinnans ålder fasade de för att hon var en av skolans elever. Så var inte fallet men skolan klev ändå in för att stötta upp med sin krisgrupp.

– Skolan känner ett ansvar oavsett om det är våra elever eller inte, säger Carolina Mortensen.

Hon påpekar att även svenska konsulatet i Malaga och Svenska Kyrkan i Fuengirola varit till stor hjälp för den skadade kvinnan.

– Det är väldigt svårt för henne, säger Carolina Mortensen, som lovade att ställa upp för henne.

I både polisförhör och måndagens förhandling i rätten berättade 19-åringen vad som hände under natten. Domaren bestämde sedan att hon kunde lämna landet.

Anhöriga stöttar varandra

Vänner beskriver den döda kvinnan med värme. En person som med stor humor som alltid hade nära till skratt, ett skratt som smittade av sig. Och att hon brydde sig oerhört mycket om andra.

Flera av kamraterna har träffats och stöttat varandra i sorgen.

– Det brukar alltid vara kul att komma till skolan efter sommarlovet och träffa alla, så blir det inte den här gången, berättar en annan kompis.

Hennes mamma är i Fuengirola och var även i domstolen under måndagen. Pappan är kvar i Sverige och det är tydligt att hans sorg är stor.

– I allt elände försöker jag minnas att denna resa var hennes stora dröm och fram till detta hemska ögonblick var det också en väldigt lycklig dotter jag hade kontakt med, gläds med att hennes kompis klarade sig trots att även hon blev svårt skuren när hon försökte rädda henne. Saknar dig min dotter, skriver den döda 18-åringens pappa på nätet.

”Man fick realitycheck”

Timmarna innan mordet träffade Rebecca Revin och Lisa Funning den avlidna 18-åringen.

– Det är hemskt och sjukt, säger Rebecca Revin.

De båda vännerna från Uppsala, båda 20, bor i Fuengirola sedan en månad. Först gick de bartenderskolan, nu jobbar de på en nattklubb nära stranden.

Nyheten om mordet fick de inte från spanska medier utan från föräldrar, vänner och bekanta hemma i Sverige.

– När jag kom hem på kvällen hade jag sju missade samtal och flera meddelanden, säger Lisa Funning.

– Man fick lite realitycheck, säger Rebecca Revin.

De båda vännerna blev lite skärrade när de fick reda på att de två kvinnorna som utsattes för överfallet var bekanta med andra svenskar i Fuengirola.

– Ens egen sinnesstämning var inte så bra i går när vi fick reda på det, säger Rebecca Revin på söndagskvällen.

”Det märks på svenskarna”

De två väninnorna hade tillsammans med vänner de besökte gått förbi Rebecca och Lisa, stannat och hälsat under fredagskvällen. De var dock inte inne på den nattklubben.

Hon och Lisa Funning har tidigare bara blivit varnade för rån. Men nu kommer de att bli mer försiktiga med att gå hem själva på kvällarna.

Och det som hänt verkar ha skakat om de unga svenskar som bor och pluggar eller jobbar i staden.

– Det märks på svenskarna att något hemskt hänt. Alla som är här blir som en stor familj, säger Rebecca Revin.

ANNONS