Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Nattvandrare misshandlades av mopedgäng

Uppdaterad 2018-11-06 | Publicerad 2018-11-05

Två nattvandrare blev attackerade av några ungdomar på mopeder – en av dem slog de med sina hjälmar, skriver Ystads Allehanda.

Organisationen Nattvandrarna är verksamma på flera håll i Sverige, vars syfte är att sprida trygghet bland ungdomar i samhället. I lördags kväll var det två frivilliga vuxna i Tomelilla kommun som gick ut för att nattvandra – och det slutade med att de blev angripna av fyra ungdomar på mopeder.

Vid 22.30 körde de förbi de två nattvandrarna och slog de i ryggen från mopederna. De ska även ha försökt att sparka dem – men träffade inte. I stället hoppade de av sina fordon och gav sig på en av nattvandrarna, de slog mannen med sina hjälmar innan de lämnade platsen, skriver Ystads Allehanda.

Nattvandrare attackerades av ungdomar.

Bilen utsatt för skadegörelse

Kommunpolisen Mikael Svensson ser allvarligt på det inträffade och uppmanar att man ska höra av sig om man sett händelsen.

– Det här beteendet påminner om det som kommunens väktare utsattes för i somras, man kör nära och provocerar, säger han till tidningen.

På måndagsmorgonen upptäckte dessutom den drabbade mannen att hans bil utsatts för skadegörelse.

– Det verkar ju troligt att det kan kopplas till den tidigare händelsen, säger Mikael Svensson.

I ett inlägg på Facebook kommenterar Nattvandrarna Tomelila händelsen: ”Detta är verkligen inte okej och hoppas att detta får upp ögonen också att det är viktigt med fler vuxna ute i samhället!”, skriver de.