Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

36-åringen häktad för medhjälp vid rånet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-01

Strax innan klockan 14.00 i dag meddelade tingsrätten att en 36-årig man häktas, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Hittills har alltså totalt tre män häktats för inblandning i helikopterkuppen i Västberga.

I går häktades två män, den 34-årige helikopterpiloten och en 38-åring, på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till grovt rån.

Den 29–årige man som varit misstänkt för inblandning i helikopterrånet sattes på fri fot.

Häktningsförhandlingarna med den 36-årige mannen blev uppskjuten till i dag, torsdag. Detta eftersom hans advokat Johan Eriksson motsatte sig förhandlingarna.

Stängda dörrar

Ett stort pressuppbåd och flera polisbilar hade under torsdagen samlats utanför Södertörns tingsrätt.

Precis som under gårdagen hölls häktningsförhandlingar bakom stängda dörrar och pressen blev inte insläppt.

– Nu finns det tillräckligt att ta ställning till, sa advokaten Johan Eriksson i tingsrätten innan dörrarna stängdes och syftade på att 36-åringen tidigare inte vetat vad han misstänks för.

Den misstänkte, som förnekar brott, försökte inte dölja sitt ansikte och såg samlad ut när han satte sig bredvid advokaten.

Häktades på sannolika skäl

Strax innan klockan 14.00 meddelande tingsrätten att 36-åringen häktas på sannolika skäl för medhjälp vid rånet i Västberga.

– Det viktigaste var att min klient fick veta vad han misstänks för. Han tycker förstås att det är tråkigt att bli häktad, men så fungerar systemet och jag kan inte säga att jag är besviken, säger 36-åringens advokat Johan Eriksson.

Under morgondagen bestämmer advokaten och den misstänkte om de ska överklaga häktningen.

– Det är inte starka sannolika skäl, men mycket mer än så kan jag inte säga, säger advokaten som belagts med yppandeförbud.

36-åringen såg sammanbiten ut när han tog emot beskedet om häktningen.

ANNONS