Skara sommarland stänger badland efter dödsolycka

Uppdaterad 10.52 | Publicerad 07.49

En pojke i 10-årsåldern har dött efter att ha hittats livlös i en bassäng på Skara sommarland.

Nu håller Skara sommarland badlandet stängt under söndagen.

– Det finns inte någon brottsmisstanke, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.

Under lördagen hittades en pojke i 10-årsåldern livlös i en simbassäng på Skara sommarland av en av vattenlandets badvärdar.

Badvärden påbörjade hjärt- och lungräddning tills ambulans anlände och pojken fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Nu har han avlidit av sina skador skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Polisens presstalesperson Caroline Karlsson säger till Aftonbladet:

– Det här betecknas som en dödsolycka utan misstanke om brott.

Och vad gör polisen för närvarande?

– Vi gör ingenting eftersom det inte finns någon brottsmisstanke. Det vi gjorde igår var att förhöra personal och andra vittnen till den här händelsen. Och utifrån det kunde vi avskriva brottsmisstanke.

Vad är det som har hänt?

– Vi har inga detaljer om vad det är som har gjort att pojken har hamnat under vatten och inte kan ta sig upp. Men det är i alla fall inget brottsligt, utan det handlar om en olycka. Föräldrarna är underrättade om dödsfallet, säger Karlsson.

Badlandet håller stängt

Dagen efter olyckan meddelar Skara sommarland att de kommer att hålla stängt under söndagen och stötta de berörda medarbetarna.

– Det är oerhört tragiskt det som inträffat och våra tankar går till barnets familj och anhöriga, säger Christoffer Östling, tillförordnad vd för Skara Sommarland. 

Tivolidelen kommer att hålla öppet som vanligt.

ANNONS