Trumpskytt googlade på Kennedymordet

TT-AFP

Uppdaterad 2024-07-25 10.23 | Publicerad 2024-07-24 19.54

FBI-chefen Christopher Wray vid utfrågningen i kongressen.

Trumpskytten Matthew Crooks sökte på detaljer om mordet på den tidigare presidenten John F Kennedy innan sitt eget mordförsök, meddelar FBI-chefen Christopher Wray under en utfrågning i kongressen på onsdagen.

Det är ännu oklart om det var en kula eller splitter som träffade Trumps öra.

Den 6 juli i år ska den 20-årige Matthew Crooks ha googlat på hur långt ifrån Lee Harvey Oswald var när han sköt ihjäl den dåvarande presidenten John F Kennedy, enligt Wray.

En vecka senare sköt Crooks mot den tidigare presidenten Donald Trump när han talade under ett kampanjmöte i Butler i delstaten Pennsylvania.

Under utfrågningen berättade FBI-chefen även att Crooks bara två timmar innan dådet flög med en drönare över området där Trump höll sitt kampanjmöte.

Vilket motiv Crooks, som sköts ihjäl av krypskyttar efter 30 sekunder, hade med skjutningen är fortfarande inte fastställt enligt FBI.

I en tidigare utfrågning i kongressen har FBI-chefen sagt att Crooks tidigare sökt på både Biden och Trump, på vilka datum som Trump skulle framträda samt information om Demokraternas konvent.

Trump skadades lindrigt i örat under skottlossningen.

– När det gäller förre presidenten Trump, är det oklart om huruvida det var en kula eller splitter som träffade hans öra, sade FBI-chefen Wray.

Utöver skytten dog en person i publiken i samband med händelsen.