Stormy Daniels bryter tystnaden efter Trumps dom: ”Fängsla honom”

Publicerad 2024-06-02

Tidigare i veckan fälldes Donald Trump i den så kallade hysch-rättegången.

Han dömdes bland annat för att förfalskat dokument för att dölja ett sexuellt möte med Stormy Daniels – och nu uttalar sig den föredetta porrstjärnan.

– Han borde fängslas eller användas som en ”slagsäck” på en kvinnojour, säger hon till The Mirror.

Expresidenten Donald Trump fälldes för 34 fall av förfalskning av affärsregister.

Juryn bedömde att han med hjälp av förfalskade dokument försökte dölja en sexskandal som hotade att sabotera hans presidentkampanj 2016. Det handlar om pengar som betaldes ut till porrstjärnan Stormy Daniels för att hon skulle hålla tyst om ett påstått sexuellt möte med Trump för 20 år sedan.

Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, tog plats i rättsalen och vittnade mot Trump. Men efter det har hon hållit sig undan och undvikit att prata med media. Nu bryter hon tystnaden för första gången efter domen.

– Jag tycker att han borde dömas till fängelse och någon samhällstjänst som arbetar för de mindre lyckligt lottade, eller som slagsäck på en kvinnojour, säger hon i en intervju med The Mirror.

– Att vara i rätten var så skrämmande när jurymedlemmarna tittade på mig, säger Stormy Daniels.

”Skrämmande”

Hon beskriver att det var påfrestande att vara i rätten.

– Att vara i rätten var så skrämmande när jurymedlemmarna tittade på mig, men jag är glad att det jag ville ha sagt kom ut i rätten och bevisa att jag har talat sanning hela tiden. Det är inte över för mig. Det kommer aldrig att gå över för mig. Trump kan vara skyldig, men jag måste fortfarande leva med detta, säger hon.

Men hon förklarar att hon blev ”chockad” över hur snabbt juryn ändå kom fram till beslutet att fälla expresidenten på samtliga 34 åtalspunkter.

Trump riskerar fängelsestraff efter den fällande domen.

Den 45-åriga Daniels berättar att hon fått utstå hot efter att ha vittnat mot Trump och hon säger att hon förmodligen aldrig kommer undgå dödshoten från hans anhängare.

Riskerar fängelse

Daniels vill varna världen inför att Trump nu igen kandiderar till president och säger att han är ”helt och fullständigt utan verklighetsförankring”.

Trump själv reagerade kraftfullt mot domen och kallade det en skam och att rättegången var ”riggad”.

Det är första gången någonsin som en amerikansk expresident döms för ett grovt brott. Trump riskerar nu ett fängelsestraff eller villkorligt straff.

Maxstraffet han kan få är fyra års fängelse per åtalspunkt, med ett tak på totalt 20 år. Straffet presenteras den 11 juli.

Stormy Daniels vittnade mot expresidenten.