Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Alliansen sparkar igång valrörelsen med konvent

Publicerad 2014-05-06

KORVEN I FOKUS Annie Lööf (C) bjöd hem övriga Alliansen till föräldrahemmet i Maramö för en nystart. Resultatet blev främst bilder på grillad korv.

Inför EU-valet den 25 maj går Alliansregeringens partier till val själva.

Men med ett gemensamt konvent den 4 juni ska de försöka samla trupperna inför höstens riksdagsval.

– Efter valrörelsen inför EU-valet sluter vi oss samman och siktar in oss mot de allmänna valen som vi ska vinna igen, säger Henrik Sjöström, pressekreterare hos Moderaterna.

När Alliansledarna förra året samlades hemma hos Annie Lööf i hennes hemort Maramö beslutade man gemensamt att hålla ett Allianskonvent innan valet i hösten 2014. Men sedan dess har inga nya besked kommit.

Samlas till konvent

Men nu står det klart att konventet ska arrangeras den 4 juni i Lavalhallen i Nacka. Förutom statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och de övriga allianstopparna kommer även partisekreterarna att närvara. Dessutom kommer cirka 200 medarbetare från de fyra partierna att medverka.

– Vi ska se till att ha en trevlig förmiddag ihop och se till att det blir ett bra startskott för vår nationella valrörelse, säger Henrik Sjöström, pressekreterare hos Moderaterna.

Går till val själva inför EU-valet

Just nu laddar de borgerliga partierna inför EU-valet den 25 maj. I parlamentet finns ingen Allians, vilket gör att man nu går till val själva.

Tanken med konventet efter valet är att samla styrkorna inför riksdagsvalet den 14 september.

– Det blir ett startskott. Efter valrörelsen till EU-valet sluter vi oss samman och siktar in oss mot de allmänna valen som vi ska vinna igen, för en tredje gång, säger Henrik Sjöström.