Sista kroppen hittad på Costa Concordia

Publicerad 2014-11-03

Han har varit försvunnen i nästan tre år.

Nu har det sista dödsoffret från Costa Concordias förlisning hittats.

Tvåbarnspappan Russel Rebello, 33, agerade som en hjälte innan han följde med fartyget i djupet.

Det sista liket som hittats på M/S Costa Concordia har nu av allt att döma identifierats - efter närmare tre års tid. Reuters uppger att kroppen tillhör servitören Russel Rebello som också var den sista saknade personen efter fartygskatastrofen.

Hyllas som hjälte

Russell Rebello var en av 200 indiska arbetare ombord på lyxkryssaren. Tvåbarnspappan från Bombay tjänstgjorde som servitör och har hyllats som en hjälte för sina insatser under förlisningen, uppger International Business Times.

Enligt The Telegraph låg Rebello med feber i sin hytt på tredje däck när den italienska undervattensklippen slog igenom Costa Concordias skrov. Han ska ha flytt ut i korridoren i bara t-shirt och kalsonger för att hjälpa till med evakueringen av fartyget.

Enligt Rebellos bror Kevin Rebello ska han ha haft en livväst på sig - men gett bort den till en passagerare som var utan.

– Min bror stannade kvar för att hjälpa andra. Men det borde ha varit kaptenen som var den siste att lämna fartyget. Att han lämnade båten tidigt är något som jag inte kan komma över, säger Kevin Rebello.

32 döda

Costa Concordia gick på grund utanför den italienska ön Giglio utanför Toscanas kust den 13 januari 2012. 32 personer dog och skarp kritik riktades mot kaptenen - som fått öknamnet "Kapten ynkrygg".

I somras bärgades fartyget efter att ha legat och rostat i två och ett halvt år.