Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sibylla

Så ser bombmannen ut i dag

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-14

Den danska polisen har offentliggjort nya bilder av den mystiske bombman som greps efter hotellexplosionen i fredags.

Mannen är gripen, men polisen vet fortfarande inte vem han är.

På de nya bilderna syns tydligt de skador mannen fick efter explosionen på Hotel Jörgensen i fredags. Den danska polisen har också retuscherat en av bilderna för att visa hur mannen skulle se ut utan såren.

Mannens identitet är fortfarande helt okänd och polisen söker desperat efter ledtrådar som de hoppas ska innebära ett genombrott. Bland annat hade han en benprotes som polisen försöker spåra var den är gjord. Polisen har också skickat DNA och fingeravtryck till kollegor runt om i världen.

Sysslat med kampsport

Enligt Köpenhamnspolisen har mannen också flera gamla skador på kroppen, bland annat en näsa som är bruten på flera ställen. Därför tror polisen att han kan ha sysslat med någon form av kampsport.

På tidigare bilder som polisen släppt har mannen burit såväl hip-hop-kläder som slips och kavaj.

När han greps hade han falska id-handlingar och uppges tala flytande franska, engelska med fransk accent och tyska. I hans bagage fanns en pistol och en bussbiljett till Belgien.

Hittills har han styvnackat vägrat säga vem han är och skyller på minnesförlust.

”En mästare”

Den danska chefspsykologen Jörg Beckman kallar mannen för ”en mästare i osynlighet” i en intervju med danska Ekstrabladet.

Det finns dessutom andra märkliga omständigheter kring bombdådet. Övervakningsfilmen från hotellet visar att mannen uppehöll sig 38 minuter på en av hotellets toaletter. Därefter rusade han därifrån och ut genom en dörr. Men strax efteråt sprang han tillbaka igen, som att han hade glömt något, rapporterar TT.

Efter explosionen lämnade han hotellet blödande och greps senare under dramatiska former.