Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Polisen: Hör av er

Uppdaterad 2013-08-21 | Publicerad 2013-08-20

Söker nya vittnen för att lösa Pernilla-mordet

Polisen har fått nya uppgifter om tiden för mordet på Pernilla Theorin, 31, i Avesta.

Nu efterlyser man tre personer som rastade hundar samtidigt som hennes lägenhet sattes i brand 2006.

– Vi vill göra allt för att klara upp det här, säger spaningsledaren Mats Nygårds.

Pernilla Theorin mördades i augusti 2006.

Mordet på Pernilla Theorin, 31, gäckar fortfarande Dalapolisen.

Det har gått sju år sedan hon hittades död i sin lägenhet på Axel Johnsons väg i Avesta, men utredningen är långt ifrån nedlagd.

– Vi vill göra allt för att klara upp det här grova brottet, och därför är det angeläget att de som har information i ärendet lämnar den till oss, säger spaningsledaren Mats Nygårds i ett pressmeddelande.

Nytt vittne såg fler

Polisen uppger att intressanta uppgifter framkommit, och väljer nu att gå ut med dem till allmänheten.

Ett vittne hörde i höstas av sig till polisen och berättat att han gjort iakttagelser i närheten av Pernillas bostad vid 06.30-tiden den 13 augusti 2006. Alltså vid samma tid som larmet om att det brann i hennes lägenhet kom in till SOS Alarm.

Det nya vittnet uppger att han såg fler personer som rörde sig i området då – och som kan ha gjort viktiga iakttagelser.

Enligt vittnet rör det sig om en man som gick med en gul Labrador eller Golden retriver över Axel Johnsons väg och två yngre flickor som rastade en mindre hund.

”Hör av er”

Polisen vill nu komma i kontakt med den som känner igen sig på beskrivningen.

– De här vittnena kan komma med väldigt viktiga uppgifter som kan bli avgörande för utredningen, säger Bo Eriksson, presstalesman för polisen i Dalarna.

Han fortsätter:

– Har de uppgifter som är användbara så är det bra, har de inte det så har vi i alla fall kollat. Det är bättre att man hör av sig.

Trots att det gått så lång tid tror Bo Eriksson att det finns vittnen som gjort iakttagelser, men som ännu inte hört av sig till polisen.

– Det tror jag säkert. Jag tror att det är många som sitter med information. Sedan hur pass användbar den är vet jag inte, men återigen: Hör av er. Sedan gör vi bedömningen.

Fotnot: Har du uppgifter som kan vara intressanta, eller har du gjort iakttagelser? Kontakta polisen i Dalarna på 114 14.