Katten Newt fånge under asfalten – i två veckor

Publicerad 2016-04-06

Johanna Hennums katt Newt satt fast under asfalten i två veckor, skriver Sydsvenskan. Det var först när personalen på en vårdcentral intill hörde jamanden som hon hittades.

– Det är en sådan ofattbar lättnad att ha henne hemma igen, säger Johanna Hennum till Aftonbladet.

Det var för två veckor sedan som Johanna Hennums katt Newt gick ut genom dörren i hennes bostad i Lund – sedan såg hon inte katten igen. Först tänkte hon att Newt nog bara var ute och jagade men när det hade gått en vecka började hon bli orolig på riktigt.

– Jag lade upp en upplysning på Facebook och satte upp lappar i området. Så igår fick jag ett samtal från en kvinna på vårdcentralen Linero centrum.

Vårdcentralen hörde jamanden – slog larm

Kvinnan berättade att de hade hört jamanden sedan i fredags kväll och slagit larm till företaget som grävt om ledningar utanför huset. Tillsammans försökte de lista ut om katten blivit fast under marken när de hällt över asfalten igen. I tisdags förmiddag grävde de så upp asfalten – och på kvällen såg Johanna ett bekant ansikte hemma igen.

– Det är en sådan ofattbar lättnad att ha henne hemma igen! I två veckor satt hon fast under asfalten och hon är så benig nu, hon brukade vara ganska rund. Det är nog tur att hon haft lite att ta av, annars vet jag inte hur det skulle gått.

”Är så förbannat nyfikna”

Newts klor är dessutom helt nedslitna av kampen att försöka komma ut och hon är hes efter allt jamande. Johanna kommer nu avvakta lite innan hon vågar släppa ut Newt igen och så länge gå i sele med henne. Hon vill passa på att varna för att katters nyfikenhet ibland kan sluta illa.

– Just när det är ombyggnationer har det hänt att katter försvinner. De smyger ju runt på ställen de inte ska vara och är så förbannat nyfikna. Så jag brukar be byggarbetare att försöka hålla lite uppsikt så att detta inte händer igen.

ANNONS