Misshandlad och rånad - på chihuahua

Publicerad 2013-01-13

Lizette Jonssons mamma misshandlades och rånades utanför porten i Västra Frölunda.

Rånarbytet – en av fyra chihuahour.

– Det är fruktansvärt, säger Lizette som nu efterlyser den tvååriga tiken Wilja.

Lizettes 65-åriga mamma var bara ett par meter ifrån porten när hon upptäckte bilen som långsamt körde upp längs gatan, vid 22-tiden i går.

En man i 25-årsåldern kliver ur bilen och skriker åt henne att ge honom de fyra hundarna. Hon vägrar och håller ett hårt grepp om de båda tvillingkopplen.

Då måttar gärningsmannen flera knytnävsslag och sparkar mot kvinnans ansikte och kropp. Han lyckas få loss en av hundarna och hoppar in i bilen som snabbt försvinner från brottsplatsen.

”Alldeles blåslagen”

– Mamma är i chock och alldeles blåslagen. Hon var här på besök från sin lilla by på 150 personer uppe i Norrland. Jag har extrem ångest, varför gick jag inte med henne?, säger Lizette Jonsson, 27.

Rånet är en extremt ovanlig händelse. Det har hänt att hundar blivit stulna utanför mataffärer och vid inbrott hos kennlar, men överfall på öppen gata är något nytt för polisen.

Belöning utlyst

– Jag känner inte till något liknande och jag har ändå varit polis i över 30 år. Det är svårt att säga vad motivet är, men det kan ju finnas ett visst värde i en sån här hund, säger Thomas Fuxborg vid Göteborgspolisen.

En chihuahua kan säljas för runt 10 000 kronor. Nu har Lizette, med hjälp av donationer från okända välgörare, utlyst en belöning på 16 000 för den som ser till att Wilja kommer tillbaka.

– Mina hundar betyder allt, de är väldigt goda familjemedlemmar. Jag är så rörd över alla stöttande ord och allt engagemang för att Wilja ska komma tillbaka, säger Lizette.