”Unga måste ha något att göra"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-24

Boende i Rinkeby och Tensta kräver hårdare tag mot stöket

Khadaffi Hussein, 23, driver Ungdomscafet i Rinkeby och ansvarar för projektet ”Verkstaden”, där ungdomar får lära sig göra musik med artister som Adam Tensta och Mendez. ”Polisen gör ett bra jobb, men det räcker inte. De behöver sysselsättning och förebilder”.

Fler poliser sätts nu in för att stävja stöket i Tensta och Rinkeby.

Men de boende kräver ytterligare initiativ.

– Så länge de unga inte har något att göra kommer det här att fortsätta, säger Khadaffi Hussein på Ungdomskafét i Rinkeby.

Efter den senaste tidens oroligheter i Tensta och Rinkeby fortsätter SL att hålla delar av områdets tunnelbaneuppgångar stängda efter klockan sex på kvällarna.

Polisen har även satt in extra patruller i området.

– Folk är trötta på stöket, det förstör för oss alla. Men det räcker inte bara med fler poliser, det krävs ännu hårdare tag, säger Mohamud Dirir, 22, boende i området.

Pär Andersson, polismästare i Västerort, vill nu få till ett samarbete mellan polis och medborgarna.

– Vi kan gå in och lösa det här akut, men det som verkligen behövs är att få ut fler föräldrar, vuxna, nattvandrare och fältassistenter, säger han.

Khadaffi Hussein, som driver Ungdomscafét i Rinkeby, betonar vikten av förebilder och sysselsättning - både inom kultur och idrott.

– Men bollen ligger hos politikerna. De unga här ute tar efter de äldre ungdomarna, och så länge de inte har någonting att göra kommer det här att fortsätta, säger han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln