Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Mangs häktad för ytterligare två attentat

Publicerad 2011-08-30

Peter Mangs, 39, är redan häktad för 13 attentat.

Nu knyts fler fall till den misstänkta Malmöskytten.

I dag hölls omhäktningsförhandlingar mot "den nye lasermannen".

– Han visade upp ett stenansikte, säger Pelle Tagesson, Aftonbladets reporter på plats.

Likheterna har varit många med John Ausonius, lasermannen, som med elva attentat satte skräck i Stockholm under början av 1990-talet.

Malmöskytten  Peter Mangs sitter hittills häktad för tre mord och tio mordförsök. Han är utöver dessa fall delgiven misstanke om fyra försök till mord.

Två nya fall

I dag hålls nya häktningsförhandlingar, om ytterligare två mordförsök.

De ska ha ägt rum vid två tillfällen, den 26 respektive den 27 juni i fjol, och två män ska ha varit planerade offer.

I dag klockan 10 tog Malmö tingsrätt bland annat ställning till att Mangs även i de nya fallen kunde häktas på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke. Även i de tidigare fall har bevisen varit tillräckligt starka.

Nekar till brott

Peter Mangs, som anlände till förhandlingen i militärgrön skjorta och Adidasbyxor, fortsätter att förneka brotten. Han medgav omhäktning för de tidigare brotten, men bestred häktning för de två nya mordförsöken.

– Under förhandlingen såg han sig omkring i lokalen, och verkade inte lyssna alls på vad domaren sa, säger Aftonbladets reporter Pelle Tagesson.

"Kan finnas fler"

Enligt åklagarna i målet är utredningsmaterialet så stort att månader av arbete kommer att krävas innan rättegång kan påbörjas.

Därför har de begärt förlängd åtalstid.

Åklagare Håkan Larsson sa till Aftonbladet i går att han dessutom inte utesluter att ytterligare fler fall kan tillkomma.