Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Kevin, Roy

Familjens chock efter skottlossningen: ”Fel jäkla hus”

Publicerad 2024-09-06 22.20

En villa i Älvsjö besköts av en mörkklädd man på fredagen.

Nu berättar familjen som bor där att det rör sig om en felskjutning.

– Det är helt stört, säger en familjemedlem.

Strax innan klockan 14 på fredagen larmades polisen till villan i Älvsjö.

Två skott hade avlossats genom ytterdörren.

För familjen som bor i huset kom nyheten som en chock.

– De har gått på fel jäkla hus. Vi är den snällaste, finaste familjen i hela Älvsjö. Vi är företagare med småbarn och har ingen koppling till den kriminella världen över huvud taget. Så händer det här, säger en familjemedlem.

Ingen i familjen var hemma när skotten avlossades.

– Min fru som fick samtalet från grannarna är skärrad. Det är fredag och solen sken så våra barn skulle varit hemma själva på tomten och lekt, men som tur är blev det inte så.

– Jag fick meddelandet att alla var okej, sedan har dagen gått i ett med byte av dörrar. Men vi är okej. Helt stört, vilken maximal otur.

Senare under fredagen gjorde polisen ett tillslag på en adress i närheten av brottplatsen. Ingen person har gripits, men en förundersökning om grovt vapenbrott och olaga hot har upprättats.

Vittnen har sett en mörkklädd gärningsman springa från platsen och enligt Aftonbladets uppgifter tappade han sitt vapen under flykten.

– Polisen säger att de har misstankar, men att de inte kan säga så mycket mer än att grannar sett en ung kille springa från platsen. Jag tycker synd om den här killen som blivit utskickad och inte varit påläst så han hamnar utanför vår dörr.