Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Åsa, Åslög

Mette-Marits son varnades av polis

TT-NTB

Publicerad 2024-09-10 14.09

Den norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby, fotograferad 2022 i samband med prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsdag. Arkivbild.

Norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby, som erkänt att han misshandlat sin flickvän, uppsöktes i fjol av polis för ett så kallat förebyggande samtal.

Det hölls bland annat med hänvisning till säkerheten i kungahuset.

– Polisen håller regelbundet förebyggande samtal med individer som kan befinna sig i en kriminell miljö. Samtalen är en tidig förebyggande åtgärd, säger enhetschef Frode Larsen vid Oslo polisdistrikt till tidningen Aftenposten.

– Det ansågs nödvändigt eftersom polisen har ett utökat ansvar för säkerheten för kungahuset och medlemmar av kungafamiljen. Polisen vill inte gå in på specifika bedömningar om anledningen till samtalet eller dess innehåll.

Marius Borg Høiby har anklagats för och erkänt att han misshandlat sin flickvän. Han utreds också för en rad andra brott, däribland hot, skadegörelse, stöld av en elsparkcykel och misshandel av två tidigare partners.

I förra veckan belades 27-åringen med besöksförbud mot en kvinna som han misstänks ha misshandlat.

Kronprinsessan Mette-Marit, som på tisdagen var på officiellt besök i Selbu i mellersta Norge, svarar undvikande på frågor om sonen.

– Av respekt för alla inblandade ber jag om förståelse för att jag inte vill kommentera saken i nuläget, säger kronprinsessan till journalister.

Marius Borg Høiby har ingen kunglig titel och har valt att leva sitt liv utanför rampljuset. Han är Mette-Marits son från ett tidigare förhållande och har i ett skriftligt uttalande till pressen sagt sig ha problem med droger och alkohol.

I slutet av augusti reste han till Italien på inrådan av sin försvarsadvokat.

ANNONS