Man skjuten i Bro – har livshotande skador

TT

Uppdaterad 00.57 | Publicerad 2024-07-30 22.16

En person har hittats skjuten i Upplands-Bro, norr om Stockholm.

En man skottskadades på tisdagskvällen i Upplands-Bro, norr om Stockholm.

– Han har livshotande skador, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Strax före 22 på tisdagen inkom flera samtal till SOS Alarm om att flera skott ska ha avlossats i Upplands-Bro kommun, norr om Stockholm.

När polisen kom till platsen utförde personer hjärt- och lungräddning på en skottskadad man.

– Ambulans har lotsats fram och mannen är nu på väg till sjukhus, säger polisens presstalesperson Ola Österling, som inte har uppgifter om mannens ålder.

Skottlossningen bedöms ha ägt rum utomhus i ett bostadsområde i centrala Bro. Polisen har en omfattande insats i området, bland annat med regionala insatsstyrkan. Förhör hålls med stort antal vittnen som befann sig i närheten av brottsplatsen.

– Det var väldigt många utomhus, så vi har väldigt många vittnen. Vi har också ett stort antal kameror i Bro som vi tar fram filmer från just nu.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

En svart bil ska ha observerats i samband med skottlossningen och polisen misstänker att den kan ha med mordförsöket att göra. Bilen ska troligtvis vara registrerad som en taxi och av märket Mazda uppger polisen på sin hemsida.

Tidigare på kvällen ägde en annan skottlossning rum, i Jordbro söder om Stockholm. En man i 30-årsåldern skadades allvarligt och en ung man greps under kvällen.

– Vi ser ingen naturlig koppling men vi utesluter inget, säger Ola Österling.

Följ ämnen i artikeln