Domstolen: Lämna över toplessbilderna

Publicerad 2012-09-18

Fransk tidning förbjuds sälja vidare bilder på barbröstad Kate Middleton

Nu stoppas topless-bilderna på Kate.

En fransk domstol har förbjudit vidareförsäljning av dem.

Samtidigt kräver den att tidningen Closer överlämnar bildfilerna till den brittiska prinsparet – inom ett dygn.

I förra veckan fastnade Kate Middleton, brittiska prins Williams fru, barbröstad på bild under en semester i Provence.

Den franska tidningen Closer publicerade 14 av bilderna i fredags – och det brittiska hovet gick i taket.

Förbjuds sälja vidare

I går lämnade prinsparets jurister in en stämningsansökan mot den franska tidningen.

Nu förbjuder fransk domstol Closer att sälja bilderna vidare, rapporterar TT-AFP. Tidningen åläggs också att inom ett dygn lämna över bildfilerna till prinsparet.

Le Figaro skriver att redan distribuerade nummer av tidningen dock inte kommer att dras tillbaka från butikerna, skriver nyhetsbyråerna.

Italienska Chi har också publicerat några av bilderna liksom irländska Daily Star. Domstolsbeslutet påverkar bara den franska publikationen, skriver AP.

"Blev enormt ledsna"

Både Closer och Chi ägs av medieföretaget Mondadori som i sin tur ägs av Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi.

Det brittiska hovet sa tidigare i ett uttalande att prinsparet blivit enormt ledsna över att den franska tidningen och fotografen invaderat deras privatliv.

– Händelsen påminner om de värsta överskridanden från press och paparazzi under prinsessan Dianas liv, står det bland annat i uttalandet enligt The Mirror.

– Det här är en besvikelse och vrider tillbaka klockan 15 år. Vi har alltid försökt skydda hertigen och hertiginnans privatliv, speciellt när de är vid sin egen swimmingpool, säger en källa i Buckingham Palace till The Telegraph.