Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Här räddar polisen den inlåsta biltjuven

Publicerad 2013-10-12

Grannarna filmade det desperata flyktförsöket

Är det här årets dummaste biltjuv?

Matthew Draper, 27, stal en bil och bad ägarens granne om hjälp med att köra därifrån – det var ingen bra idé.

Han kom in i bilen och lyckades starta den.

Så långt gick allting bra för biltjuven Matthew Davis i Swansea i Storbritannien.

Sedan kom minuterna han helst vill glömma.

Låste in biltjuven

En bil stod i vägen då Matthew skulle köra därifrån, skriver Daily Mail. Han frågade då en man om han kunde flytta på sin bil – det var ett stort misstag.

Mannen var granne med bilägaren och förstod direkt vad som höll på att hända. Flera grannar sprang fram. Tillsammans omringade de bilen och höll fast dörrarna. Där inne satt biltjuven – som desperat försökte komma ut.

Till tjuvens förtvivlan nöjde sig grannarna heller inte med att ringa polisen. Det tog fram en mobiltelefon och filmade dramat. Biltjuven fick panik och började slå sönder inredningen i bilen. Han försökte ljuga sig ut genom att säga att han hade köpt bilen – men ingenting fungerade.

– Du har inte köpt något, det är inte din bil. Det är min dotters bil, sa bilägarens mamma som höll fast den ena framdörren.

Hotade med skruvmejsel

Matthew försökte hotade grannarna med en skruvmejsel. Men den enda som var rädd var troligtvis Matthew själv – de andra stod tryggt på utsidan.

När polisen äntligen kom var det en lättad biltjuv som släpptes ut ur bilen. Han erkände allting och dömdes till fängelse i 32 månader.

– Du kommer upp på Youtube, idiot! ropade grannarna efter honom när han polisen handfängslade Matthew och förde honom därifrån.