16-åring torterad i två dygn

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-19

Brändes med strykjärn

16-åringen kidnappades och bands fast i en stol.

Sedan började två dygns bestialisk tortyr.

Flera av gärningsmännen är jämngamla med pojken.

Kidnappad Efter två dygn larmades polisen till lägenheten, då låg den skräckslagne pojken gömd under en säng.

16-åringen mötte upp en kvinnlig bekant för att hämta saker hos hennes 25-årige ex-pojkvän. Men de båda överfölls av ett gäng och fördes till en lägenhet. Där började helvetesdygnen.

Bands fast vid stol

Pojken tvingades klä av sig naken och bands fast vid en stol. Han fick ta emot otaliga slag och sparkar. Han brändes med ett strykjärn på ryggen. Gänget hällde kokande vatten på hans könsorgan. De klippte av hans hår. Hällde citronsaft i hans ögon. Ett stearinljus fördes upp i pojkens ändtarm. Kvisslor hyvlades bort med rakhyvel.

– Det saknas ord för att beskriva vad han har gått igenom, säger 16-åringens målsägarbiträde Liss Byrkjedal till tidningen Verdens Gang om tortyren som skedde i Haugesund i södra Norge i december förra året.

Efter två dagar fick en lärare på en intilliggande skola höra om övergreppen och larmade polis.

”Våldet är chockerande”

När polisen kom till lägenheten var pojken så rädd att han gömde sig under en säng.

– Våldet är chockerande, även för erfarna utredare och jurister. Detta kan endast kallas tortyr, säger polisbefälet Jarle Utne-Reitan till Haugesunds Avis.

Nu åtalas de åtta gärningsmännen. Sex är minderåriga, och den yngsta är 15 år gammal. Enligt åtalet ska den 25-årige ex-pojkvännen lett tortyren.

ANNONS