Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

700 demonstranter ska ha fängslats i Venezuela

TT-AFP

Uppdaterad 05.39 | Publicerad 04.32

Anhöriga till människor som fängslades i samband med demonstrationerna efter valet i Venezuela utanför Tocuyito-fängelset, en av de högsäkerhetsanstalter dit hundratals som deltog i protesterna ska ha förts till.

Över 700 personer som greps i samband demonstrationer efter valet i Venezuela har förts till högsäkerhetsfängelser, uppger en människorättsorganisation på lördagen.

De frihetsberövade, som befunnit sig på polisstationer runtom i landet, ska under den gångna veckan ha flyttats till de två ökända anstalter – Tocuyito and Tocoron – som tidigare styrdes av gängkriminella.

Uppgifterna kommer från Venezuelanska fängelseobservatoriet, som arbetar för att främja interners rättigheter i landet, och gör även gällande att anhöriga till de frihetsberövade inte informerats om att de flyttats.

Både den sittande presidenten Nicolás Maduro och oppositionen utropade sig som vinnare efter valet den 28 juli och oroligheterna som följt i spåren av detta har hittills krävt 25 liv. Nästan 200 personer har skadats och över 2 400 har gripits.

Maduros anspråk på valseger har ifrågasatts av flera latinamerikanska länder, USA och EU.