Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Medier: Raketer dödade 18 Gazabor i samma släkt

TT-AFP

Publicerad 2024-08-17 10.19

Attacken där många från samma släkt dödades riktades mot området al-Zawayda i centrala Gazaremsan. På bilden palestinier vid al-Aqsa-sjukhuset, dit offren fördes.

Handelsmannen och stora delar av hans släkt hade sökt skydd i samma byggnad i i al-Zawayda i Gazaremsan. Men mitt i natten träffades huset av tre israeliska raketer. Handelsmannen, elva av hans barn och ytterligare sex släktmedlemmar, dödades enligt AP:s reporter på plats.

Mahmud Bassal, talesperson för Gazas civilförsvar, har också vittnat för nyhetsbyråer om att de flesta av dödsoffren var barn till handelsmannen, som i samarbete med Israels militär har arbetat med att importera fisk och kött till Gazaremsan.

Ett hus och ett intilliggande lager träffades i attackerna. Ett vittne uppger för AP att över 40 civila befann sig i byggnaderna. Tre raketer ska ha träffat byggnaden som släkten befann sig i, uppger ett vittne för AFP.

Bilder efter attacken visar hjälparbetare som letar efter kroppar under högar av cement och annat bråte.

Den israeliska militären (IDF) svarar att de ska kontrollera uppgifterna och att de fortsätter med attacker mot stridande i centrala Gazaremsan, där al-Zawayda ligger. Samtidigt har massevakuering beordrats i flyktingtäta Maghazi i samma område då IDF ska operera i området som svar på raketbeskjutningar.