Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Orvar

L-toppens kommentar efter explosionerna ”Shalom”

Uppdaterad 11.51 | Publicerad 11.29

Inlägget från X som Joar Forssell delade vidare.

Tusentals personer skadades och flera dog i personsökarexplosionerna i Libanon.

Liberalernas utrikespolitiska talesperson Joar Forssell lade efter händelsen upp en bild på en personsökare med texten ”Shalom”.

Senare raderade L-toppen inlägget.

Joar Forssell sitter i riksdagens utrikesutskott och är Liberalernas talesperson i utrikesfrågor. Efter explosionerna i Libanon återpublicerade han en bild på X, tidigare Twitter, med texten Shalom i en personsökare. Shalom är ett av de mest kända hebreiska orden, det används som en hälsningsfras och betyder fred och frid eller välgång och välsignelse.

Bilden lades upp på Forssells officiella politikerkonto men togs ner senare.

Joar Forssell (L)

Tragiskt och fruktansvärt

I en uppföljande kommentar skriver Forssell ”När jag delade bilden stod det klart att medlemmar ur terrorgruppen Hizbollah var måltavlan för de detonerande personsökarna. Senare framkom uppgifter här på X om bla ett dödat barn. Om det stämmer är det outhärdligt tragiskt och fruktansvärt. Därför tog jag bort delningen.”

Forssell skriver vidare att han inte har nyhetsnotiser påslagna och därför inte nåddes av informationen som snabbt kom ut om att ett barn också fallit offer för explosionerna.

Forssell får hård kritik av flera användare på X som anser att inlägget var smaklöst och omdömeslöst.

Aftonbladet har sökt Forssell. Han återkommer i ett mejl med samma innehåll som i den uppföljande kommentaren han har skrivit på X.

Följ ämnen i artikeln