Jill Biden: Joe är rätt man för jobbet

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-06-30 06.38

Joe Bidens fru Jill Biden säger att hennes make är rätt man för jobbet, trots att röster höjs för att han ska lämna över till någon yngre i Demokraterna att utmana Donald Trump.

President Joe Bidens fru verkar inte fundera på att råda sin man att stiga åt sidan efter hans hårt kritiserade debattinsats mot Donald Trump i tv.

– Joe är inte bara rätt man för jobbet. Han är den ende, säger Jill Biden, som omtalats som den person som han skulle lyssna på.

Hon och maken var på lördagen ute på flera kampanjmöten i New York och var måna om att visa att Joe Biden fortsätter kampanjen inför höstens presidentval.

Demokrater, några öppet och en hel del anonymt, och New York Times ledarsida har uppmanat Biden att lämna över till en yngre förmåga i valet mot Donald Trump, efter Bidens svaga insats i debatten häromkvällen. Läget i Demokraterna beskrivs av en del som panikartat.

Biden, 81, verkade i debatten åldersmärkt. Han var hes, blandade ihop saker, hade svårt att avsluta meningar och resonemang emellanåt och var inte rapp i replikerna mot Trump på det vis som han har gett prov på förr.

Jill Biden hymlade inte om vad som rör sig i folks huvud efter debatten, vid ett av mötena i New York.

Vet inte

– Jag vet vad ni tänker på. Som Joe sade tidigare idag så är han inte ung. Och efteråt så sade han till mig: ”Jill, jag vet inte vad som hände. Det kändes inte bra”.

Svaret från henne var, enligt egen utsago, att 90 minuters debattprestation inte ska låtas stå för vad han uträttat under fyra år som president.

Svårt byta

Hon lyfte fram hans förmågor och gjorde också därmed klart att vare sig han eller hon har några planer på att avbryta kampanjandet för att låta någon annan mäta sig med Trump. Enligt bedömare av partiets inre liv och formalia skulle det vara mycket svårt att byta ut Joe Biden om han inte själv vill.

Under söndagen far Biden till presidentegendomen Camp David, där han också förberedde sig för den mindre lyckade debattinsatsen. Den här gången samlar han barn och barnbarn omkring sig.

ANNONS